Uusi tietosuojalaki

Suomessa valmistellaan henkilötietolain uudistamista niin että kyseinen laki komottaisi ja tilalle tulisi uusi tietosuojalaki.

EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) on tullut voimaan 25.5.2016, ja sitä aletaan soveltaa 25.5.2018. Tietosuoja-asetus tulee sovellettavaksi sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Vaikka EU:n yleinen tietosuoja-asetus on kansallisesti suoraan sovellettava säädös, se jättää jäsenvaltioille direktiivinomaista kansallista liikkumavaraa.

Suomessa EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset muutokset esitetään toteutettavan säätämällä uusi tietosuojalaki joka toimisi henkilötietojen käsittelyä koskevana yleislakina. Tietosuojalailla täydennettäisiin ja täsmennettäisiin EU:n yleistä tietosuoja-asetusta. Yleinen tietosuoja-asetus koskee lähtökohtaisesti kaikenlaista henkilötietojen käsittelyä. Se sisältää säännökset rekisteröidyn oikeuksista sekä rekisterinpitäjän ja henkilötietojen käsittelijän velvollisuuksista.

Hallituksen esitys HE 9/2018 eduskunnalle EU:n yleistä tietosuoja-asetusta täydentäväksi lainsäädännöksi annettiin eduskunnalle 1.3.2018. EU:n tietosuoja-asetuksen soveltaminen alkaa jäsenvaltioissa 25. toukokuuta 2018. Uusi tietosuojalaki tulisi esityksen mukaan voimaan samaan aikaan. Samalla kumottaisiin nykyinen henkilötietolaki sekä laki tietosuojalautakunnasta ja tietosuojavaltuutetusta.


Valmistelu ennen eduskuntakäsittelyä

Henkilötietojen suojaa koskevan kansallisen lainsäädännön tarkastaminenOM006:00/2017. Työryhmän toimikausi: 17.2.2016–16.2.2018.

  • Työryhmän tehtävä on selvittää EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen edellyttämien kansallisten lainsäädäntötoimenpiteiden tarve, tarkistaa tietosuojaviranomaiseen liittyvä lainsäädäntö ja valmistella ehdotus yleiseksi lainsäädännöksi sekä koordinoida erityislainsäädännön valmistelutyötä.

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen täytäntöönpanotyöryhmän (TATTI) mietintö. Oikeusministeriön julkaisuja 35/2017.

  • Työryhmä ehdottaa, että henkilötietolaki kumotaan ja säädetään uusi henkilötietojen suojaa koskeva yleislaki, tietosuojalaki, jolla täsmennetään ja täydennetään yleistä tietosuoja-asetusta. Lisäksi työryhmä ehdottaa eräitä muutoksia rikoslakiin ja sakon täytäntöönpanosta annettuun lakiin
  • Lausuntopyyntö yleisen tietosuoja-asetuksen täytäntöönpanotyöryhmän (TATTI) mietinnöstä ja työryhmän ehdotuksesta hallituksen esitykseksi uudeksi tietosuojalaiksi. 8.9.2017
  • Lausunnot löytyvät hankesivun OM006:00/2017 välilehdeltä asiakirjat.


EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen täytäntöönpanotyöryhmän (TATTI) loppumietintö. Oikeusministeriön julkaisu 8/2018

Lainsäädännön arviointineuvosto: Lausunto luonnoksesta hallituksen esitykseksi eduskunnalle EU:n yleistä tietosuoja-asetusta täydentäväksi yleiseksi lainsäädännöksi 8.2.2018

Miten valmistautua EU:n tietosuoja-asetukseen? Oikeusministeriö, Tietosuojavaltuutetun toimisto. Selvityksiä ja ohjeita. Oikeusministeriön julkaisu 4/2017.


Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Nämä toimitusehdot ovat voimassa 7.3.2018 alkaen.

Verkkokauppa

Defenum Oy
Kuninkaantie 2
15550 Lahti

0 449495036
info@defenum.fi
www.tietosuojadirektiivi.fi
2885179-8

Kauppa myy EU:n tietosuoja-asetuksen noudattamiseksi tarvittavia dokumentaatiopaketteja yrityksille, elinkeinonharjoittajille ja rekisteröidyille yhdistyksille. Tuotteiden hinnat on tuotesivuilla esitetty verottomina. Myös tuotteiden verolliset (ALV 24%) hinnat on nähtävillä tuotesivulla. Maksettaessa hinnat kassalla ovat ALV 24%, jolloin loppuhinta maksettaessa sisältää arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hintojen ja toimituskulujen muutoksiin.

Dokumenttipakettia tai sen osaa ei saa luovuttaa eteenpäin kolmannelle osapuolelle lukuunottamatta tähän nimenomaiseen tarkoitukseen kohdistettuja dokumentteja.

Tilaaminen

Tuotteet tilataan verkkokaupassa siirtämällä ne ostoskoriin ja maksamalla ostoskorin sisältö verkkomaksupalvelussa. Kaikki asiakastiedot käsitellään luottamuksellisesti. Tilauksen yhteydessä kysyttyjä yhteystietoja ei käytetä muuhun kuin tilauksen toimitukseen tai siinä ilmenevien epäselvyyksien selvittämiseen, ellei erikseen toisin mainita. Tilatessasi verkkokaupasta sinun edellytetään tutustuneen ja sitoutuneen kulloinkin voimassa oleviin toimitusehtoihin.

Maksaminen ja maksutavat

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa.

Ilmoittamalla tietoja kassalla hyväksyt toimitusehdot. Painamalla ”Osta” painiketta hyväksyt GDPR.mycashflow.fi yleiset ehdot.

Tilaus- ja maksuvahvistus

Kun olemme vastaanottaneet tilauksesi, lähetämme sinulle välittömästi sähköpostilla tilauksesta kuitin, josta näkyvät tilaustietosi. Tarkasta aina tämän tilausvahvistuksen sisältö. Jos sinulla on kysyttävää, ota heti yhteys asiakaspalveluumme. Säästä kuitti tilauksesta mikäli joudut ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun. Asioidessasi asiakaspalvelussa pidä aina mahdollinen asiakasnumerosi ja tilausnumerosi saatavilla.

Asiakaspalveluumme saat yhteyden sähköpostilla: info@tietosuojadirektiivi.fi

Toimitustavat ja -kulut

Tuotteiden toimitustapa on tiedostolataus. Maksun jälkeen ruudulla on latauslinkki, josta voi yhden kerran ladata tiedostopaketin koneellesi. Tiedostot on pakattu zip-pakkausohjelmalla. Pura pakattu tiedostopaketti koneellasi, tähän tarvitset ohjelmistoa (tarjolla ilmaisversioita internetissä) esimerkiksi Winrar.

Ttiedostojen latauksesta ei aiheudu veloitettavia kuluja. Mikäli tiedostolataus epäonnistuu toimittajasta johtumattomista syistä ja toteutamme tilaajan kanssa toimituksen muila toimenpiteillä, peritään näistä toimituskulut.

Toimitusaika

Tuotteen voi ladata välittömästi maksun jälkeen näytettävällä latauslinkillä.

Latauksen voi tehdä vain kerran, joten tee maksu sillä laitteella, johon voit tiedostopaketin ladata.

Palautusehdot

Ladattu dokumenttipaketti

Teemme ainoastaan b to b -kauppaa, sekä myymme dokumenttipaketteja rekisteröidyille yhdistyksille. Emme palauta ladatun dokumenttipaketin maksuja. Latauksen onnistuminen on tilaajan hallinnoima tapahtuma. Mikäli lautaus epäonnistuu, järjestämme toisen tavan toimittaa dokumentaatiopaketti. Ota tällöin yhteyttä alareunan lomakkeella.

Yritysten väliseen kaupankäyntiin sovelletaan kauppalain (355/1987) säännöksiä sekä yleisiä sopimusoikeudellisia periaatteita.

Lunastamaton dokumenttipaketti

Lataamatta jätetty dokumenttipaketti näkyy järjestelmässämme. Latausaikaa on 2 vrk, yksi latauskerta. Mikäli et lataa pakettia aikataulussa, ole yhteydessä toimittajaan alareunan lomakkeella. Pidä tällöin kuitti tilauksesta saatavilla. Kuitin saat maksun jälkeen sähköpostiisi.

Ongelmatilanteet

ongelmatilanteissa ota toimittajaan yhteyttä alareunan lomakkeella.